NederlandsEnglish

Reframed

In opdracht van museum Hilversum stelde Dutch Invertuals de expositie REFRAMED samen. In deze expositie komen verleden en heden op een verrassende manier samen, omdat ze letterlijk en figuurlijk in een nieuw kader worden geplaatst. Een kleine tachtig werken uit de depots van Museum Hilversum worden op een uitdagende manier gecombineerd en gepresenteerd. Zo ontstaan nieuwe verhalen die de rijke geschiedenis van Hilversum en omgeving tot leven brengen.

De collectie van Museum Hilversum omvat werk vanaf 1870, beginnend met een representatie van schilderijen van de vroege romantici. Ook bezit het museum een unieke verzameling prenten en tekeningen en een prachtige collectie porselein. Maar de rijkdom houdt niet op bij de muren van het museum. Het gebouw waar het museum in huist, is een architectonisch kunstwerk. Het museum biedt een beleving van kunst, architectuur, ambacht, design en cultuur. REFRAMED geeft de bezoekers daar een nieuwe blik op.

Dutch Invertuals is een collectief van individuele ontwerpers die altijd de grenzen van hun vakgebied opzoeken. De samensteller van REFRAMED, curator Wendy Plomp, heeft werken uit de collectie geselecteerd en zorgvuldig met elkaar in verband gebracht. Nieuwe verhalen ontstaan door de samensmelting van vorm, kleur, materiaal en historie. De werken resoneren, het portret van Gerardina Cool naast een werk uit één van de kwadraatbladen of het werk van Escher naast een portret door Adri Pieck. Geplaatst in een verrassend kader, een bron van inspiratie, om alternatieve manieren van kijken te ontdekken.

Een ander onderdeel van deze tentoonstelling komt van diverse scholen uit Hilversum, het Gooi en ‘t Sticht, waaronder het A. Roland Holst College. De leerlingen zijn uitgedaagd om aan de slag te gaan met zes geselecteerde werken. Hun bevindingen en reacties geven de collectie een geheel eigen lading.

In het voorjaar presenteert het museum een uitgewerkt randprogramma rond de eigen collectie. Het publiek wordt dan uitgenodigd om een favoriet te kiezen en er worden verzamelingen getoond die door bewoners van Hilversum en omgeving bijeen gebracht zijn.

Met REFRAMED wordt het erfgoed van Hilversum herontdekt en op uitdagende wijze gepresenteerd.

De expositie is te zien van 18 december 2012 tot 20 mei 2013.

Museum Hilversum
Kerkbrink 6  
1211 BX Hilversum

Dutch Design Week 2011

Ook dit jaar zal Mieke Meijer weer deelnemen aan de Dutch Design Week. Nieuw werk wordt tentoongesteld onder de vlag van Dutch Invertuals, Copy Nature en ONgeWoon. Details volgen later.

meer»

Huize Brabant

Vanaf 20 oktober 2011 tot en met 8 januari 2012 vindt bij het bkkc de expositie Huize Brabant plaats. Huize Brabant geeft een overzicht van de Brabantse vormgeving, dat wil zeggen vormgeving die in Brabant gemaakt of ontworpen is.

meer»

The Dutch Collection

Van 10 september t/m 29 oktober 2011 houdt Oriel Myrddin Gallery een expositie over hedendaags Nederlands ontwerp, gecureerd door Freshwest Design. De expoitie toont werk van 13 gevestigde ontwerpers en aanstormend talent. Mieke Meijer is één van hen.

meer»

Depot Basel

Samen met 8 internationale ontwerpers bouwde Mieke Meijer de infrastructuur voor Depot Basel, een oude Graansilo getransformeerd tot plek voor hedendaags ontwerp.

meer»

Designhuis

Voor de tweede keer is de expositie 'Matter of time' van Dutch Invertuals te zien in Eindhoven. De expositie vindt plaats in het Designhuis van 12 februari t/m 22 mei 2011.

meer»

Dutch Design Week 2010

Dutch Invertuals presenteren dit jaar nieuw werk met als uitgangspunt Middeleeuws hout dat ruim 600 jaar geleden diende als fundering voor de stadstoegang van Eindhoven. 

meer»

Londen Design Festival

Van 18 t/m 26 september vindt het Londen Design Festival plaats. Op uitnodiging van Mint presenteert Mieke Meijer hier twee interieurobjecten gebaseerd op het thema industriele archeologie.

meer»

Milaan 2010

Van 14 t/m 19 april presenteerden de Dutch Invertuals zich opnieuw in Milaan bij fashionlabel Verger. De expositie bestond uit een mix van nieuw een doorontwikkeld werk van diverse ontwerpers. Mieke Meijer presenteerde nieuw werk met als titel Industriële Archeologie.

meer »

Dutch Design Week 2009

Dutch Invertuals, een groep ontwerpers, presenteert hun nieuwste, niet
eerder getoonde werk tijdens de Dutch Design Week van 17 tot en met 25
oktober in Eindhoven.

meer»

Bed Blend

Nieuw in de Mieke dingen collectie: bed 'Blend'. De samensmelting van stoel en bed zorgt voor een speels beeld.

meer »

Afscheidsgeschenk

Een recent project van Mieke dingen is het ontwerp en de productie van een afscheidsgeschenk voor de studenten van de GH.

meer »

Restored

Mieke dingen zijn al enige tijd te koop bij Restored in Amsterdam, een winkel/atelier aan de Haarlemmerdijk vol met handgemaakt producten van diverse ontwerpers.

meer »

The Yard

Mieke dingen is verhuisd naar The Yard op Strijp T in Eindhoven. Ze deelt haar atelier met Daphna Isaacs en Laurens Manders. Er is nog een plaats vrij in het atelier dus neem contact op als je interesse hebt in een gedeelde werkplek.

meer »

Dutch Design Week 2008

Van 21 t/m 28 oktober 2008 wordt in Eindhoven de Dutch Design Week gehouden. In het kader van de etalageroute heeft Mieke een etalage ingericht bij Design Daily's, Smalle Haven 1. Ook is het project 'Kranthout' te bezichtigen bij Ontwerplabel Vij5 dat zich zal presenteren in het Klokgebouw, Strijp S.

meer »

Still Brussel

Van 13 t/m 28 september 2008 werd in het kader van Design September de expositie 'Still' getoond in Brussel, België.

meer »

Design in Detail

Design in Detail is een stimuleringsprogramma voor samenwerking tussen ontwerpers en winkeliers, gericht op het creëren van een vernieuwend winkelaanbod in de Brainport regio.

meer »

Museum Hilversum

Van 1 februari t/m 31 augustus 2008 staat de Popper Cip Car tentoon gesteld in Museum Hilversum in het kader van de tentoonstelling: 'Routine, de wereld van de forens'.

meer »

Bloeifestival

Op 18 mei werd in Park Frankendael in Amsterdam een Eco, Art & Designmarkt gehouden in het kader van het bloeifestival. Mieke Meijer was een van de deelnemers en liet de bezoekers kennis maken met haar werk. 

meer »

Salone del Mobile

De Design Express Milaan was een succes! Van 16 t/m 21 april werd in Milaan de Salone del Mobile gehouden. De Salone del Mobile is de meest toonaangevende beurs op het gebied van meubelontwerp.

meer »

Postadres: Paalheuvel 17, 5641 NN Eindhoven | Werkplaats: The Yard, Zwaanstraat 1, Eindhoven | 06-11254354 | info@miekedingen.nl